Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

tisdag 15 juni 2010

Volvo V50 (24,6 poäng)

V50 är sådär lagom stor. Man får plats med hela familjen, lite packning och kanske till och med hunden. Komforten är bra och det märks direkt att du har satt dig i en Volvo. Kvalitén på inredningen håller bra standard rätt igenom även om några paneler känns lite plastiga. I övrigt finns inte mycket negativt att säga, utrymmena i kupén är goda både i fram- och baksäte. Bagageutrymmet är bra det också. Att köra V50 är väl inte direkt upphetsande men den är lugn och trygg, dessutom klarar den motorväghastigheter utan att låta allt för mycket.

V50 utstrålar ”Svenssonbil” till max men gör det med den äran. Det är lite synd bara att detta drar ner ”Vill ha”-känslan en del. Priset på 209 000 kr känns befogat även man då får betala en del för märket istället för produkten.

Våra testresultat är:
Komfort 8
Körglädje 6
Inredningskval. 7
Kupéutrymme 7
Bagageutrymme 7
Vill ha? 6
Totalt 41

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 24,6

Länk:
Volvo V50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar