Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Toyota IQ (12,4 poäng)

IQ är en bil med fyra säten vilket känns helt onödigt då baksätet både är obekvämt att sitta i och saknar utrymme för benen. Baksätet borde istället fällas för att skapa ett helt okej bagageutrymme. För med baksätet uppfällt kan du inte ens stopp ner en engångsgrill på höjden. Det känns som om Toyota har valt mellan baksäte och bagage och hamnat någonstans mittemellan där ingetdera fungerar. I framsätet sitter man riktigt bra och bilen sväljer ojämnheter helt okej trots sin korta hjulbas. Med en så här liten bil är det enkelt att ta sig fram överallt och statskörning är ett rent nöje.
”Vill ha”-känslan är ganska hög för det är lite kaxigt när denna minibil susar fram på gatorna. Dock känns 140 000 kr som ett överpris som inte är värt att betala.

Våra testresultat är:
Komfort 6
Körglädje 7
Inredningskval. 6
Kupéutrymme 5
Bagageutrymme 1
Vill ha? 6
Totalt 31

Prisvärdhet 4
Vårt betyg 12,4

Länk:
Toyota IQ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar