Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Mini One, Minimalist (20,4 poäng)

Den här bilen kan beskrivas med ett ord; gokart! För precis så känns det att köra Mini, även om detta inte är Cooper-varianten utan miljöbilen. Mini har en lite udda design invändigt med varvmätaren mitt framför ratten, likt racingbilar, och hastighetsmätaren i mitten av instrumentbrädan. Detta är något som känns oerhört ovant och tar en stund att vänja sig vid. Komforten är ingen höjdare utan känns även den som lite gokart. Körglädjen är dock på topp och styrningen är oerhört direkt. Ett kast med ratten som hade fått vilken större bil som helst i gungning påverkar knappt alls denna bil som snällt ligger kvar på vägen. Inredningen är aningens plastig men känns ändå gedigen. I framsätet sitter man bra men i baksätet går det knappt att sitta alls. Detta är ingen bil för många att färdas långt i men fäller man baksätet får du plats med en hel del. För även om varken bagageutrymmet eller baksätet är mycket att hurra för bildar de tillsammans ett bra utrymme.

Vill ha känslan är ganska hög i denna gaturegistrerade gokart, för det är nog det bästa orden att beskriva denna något märkliga bil med


Våra testresultat är:
Komfort 4
Körglädje 8
Inredningskval. 6
Kupéutrymme 4
Bagageutrymme 4
Vill ha? 8
Totalt 35

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 20,4

Länk:
Mini One, Minimalist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar