Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

tisdag 15 juni 2010

Volkswagen Polo (28 poäng)

Polo har blivit utsedd till 2010 års ”Car of the year”. Men om du sätter dig i bilen undrar du lite grand; varför? Jo, utmärkelsen grundar sig inte bara på själva årsmodellen utan man väger saker som hur länge modellen producerats etc. Saken är den att Polo är en riktigt bra bil även utan den här utmärkelsen. För att vara småbil har den bra utrymmen både i fram- och baksätet. Mittkonsolen stjäl tyvärr lite knäutrymme på förarens högra sida men det är ändå ganska lätt att hitta en bekväm körställning. Bagageutrymmet har fått ta lite stryk av de goda kupéutrymmena men det är ändå fullt tillräckligt. Inredningen känns verkligen att den sitter i en tysk bil. Den är på topp eller väldigt nära. Komforten i bilen är bra och man kan lätt åka full bil i många mil utan gnäll. Att köra Polo är lite tråkigt men den tar dig från A till B i välbehållet tillstånd, så man ska inte klaga.

Att köpa en Polo är en bra investering för de flesta och priset på 131 000 kr är bra. Polo är som sagt en bil som inte drar så mycket uppmärksamhet till sig, men det är inte heller alltid clownerna som vinner de fina priserna.

Våra testresultat är:
Komfort 7
Körglädje 6
Inredningskval. 9
Kupéutrymme 7
Bagageutrymme 5
Vill ha? 6
Totalt 40

Prisvärdhet 7
Vårt betyg 28

Länk:
Volkswagen Polo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar