Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Honda Civic Type R (24,6 poäng)

Type R är en sportig variant av den en bil som annars känns tråkig. Det märks direkt när man sätter sig i bilen att den är gjord för att gå fort. Stolarna känns skönt skålade och man sitter som handen i handsken. Civic har en futuristisk inredning där hastighetsmätaren sitter mitt framför föraren så man ser den strax över ratten. Detta ger en riktig racingkänsla då varvmätaren tar upp i stort sett hela det normala utrymmet för instrument. Trots att man sitter bra i stolarna känns inte komforten hundra. Bilen är riktigt stötig och vägljudet är ganska högt. Däremot är körglädjen stor och man vill gärna sticka ut på raka platta vägar med bilen. Inredningskvalitén imponerar och känns inte alls plastig. Bagageutrymmet finns men går varken att säga bu eller bä om utan det fyller sin funktion men inte mycket mer. I övrigt är utrymmena i kupén bra och man sitter bra även i baksätet om än är det lite lågt till tak.

En Honda Civic är väl ingen höjdare men det där lilla extra märket ”Type R” gör att bilen plötsligt går från lite tråkig till en lite sugande ”vill ha” känsla. Det här är helt enkelt en bil för familjen som gärna kör lite sportigt!

Våra testresultat är:
Komfort 5
Körglädje 8
Inredningskval. 8
Kupéutrymme 7
Bagageutrymme 6
Vill ha? 7
Totalt 41

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 24,6

Länk:
Honda Civic (Dock ej Type R)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar