Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Kia Sorento (20,5 poäng)

Kia Sorento är en stor bil som passar de som gärna åker flera i bilen och lastar bagaget full. I kupén sitter man högt och det känns säkert, gott om plats finns det dessutom. Inredningskvalitén är bra vilket flera Kiabilar har visat prov på, dock inte Picanto. Under färd sitter man som en kung och ser ut över alla små och låga bilar, även så pass stora som V70, och bara åker med. För bilen verkar veta vart den ska av sig själv och det blir inte mycket aktiv körning. På grund av detta kan man inte heller säga att det finns någon körglädje att tala om, bilen tar dig från A till B lugnt och tryggt men du lär inte ha någon underhållande tur varken i förarsätet eller som passagerare. Det är inte alls så att det är obekvämt, det är bara det att ingenting händer.

Vill man ha en stor och rymlig bil är Sorento jättebra men priset på 300 000 känns lite väl högt och därför är inte prisvärdheten speciellt hög.

Våra testresultat är:
Komfort 9
Körglädje 4
Inredningskval. 7
Kupéutrymme 8
Bagageutrymme 9
Vill ha? 4
Totalt 41

Prisvärdhet 5
Vårt betyg 20,5

Länk:
Kia Sorento

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar