Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 24 januari 2011

BMW 1-serie (25,2 poäng)

Att stiga in i en BMW 1-serie känns ungefär som att det borde kännas att stiga in i ett sådant där tält de har i Harry Potter. På utsidan ser det lite knöligt och minimalt ut, men väl inne i bilen kan man veckla ut kroppen utan problem. Att backa ut från parkeringsplatsen var dock lite av ett lotteri då man knappt ser ut genom bakrutan. Tur är väl då att man sitter ganska nära baken på bilen och lätt ser hörnen i sidospeglarna. Inredningen håller den kvalitet man kan förvänta sig i en BMW, riktigt bra men ändå lite vardaglig. Baksätet är ingen jättehöjdare men bagageutrymmet är bra för att vara en liten bil.

Den här bilen passar som enda bilen för ett par med relativt stor plånbok. Bilen kommer hålla måttet även när barnen är små, då dessa utan problem får plats i baksätet. Bilen kostar dock 214 000 kr.Våra testresultat är:
Komfort 8
Körglädje 8
Inredningskval. 6
Kupéutrymme 6
Bagageutrymme 7
Vill ha? 7
Totalt 42

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 25,2

Länkar:
BMW 5d
BMW 1-serie 3d

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar