Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 24 januari 2011

Citroën C3 (31,2 poäng)

Förväntningarna när vi skulle köra Citroën C3 var ganska låga. Dels för att vi hade kollat på prislappen och dels för att Citroën kändes ganska intetsägande, men ack så fel man kan ha. Eller bilen var ingen sådan där bil som man köar för att köra och sen drömmer om varje natt. Dock är det en bil som kommer ta dig från A till B varje dag utan att gnälla, och det lär inte du heller göra. För komforten är bra och likaså inredningskvalitén. Kupéutrymmena är okej, baksätet har lite för snålt benutrymme medan man i framsätet sitter riktigt bra. Bagageutrymmet är också okej precis som körglädjen.

Om det finns medelsvenssons bland bilar så är detta den bil som används för definitionen av medelsvenssonbil. Tack vare sitt låga pris, 119 000 kr, är den riktigt prisvärd och får därför ett högt betyg!


Våra testresultat är:
Komfort 7
Körglädje 6
Inredningskval. 7
Kupéutrymme 6
Bagageutrymme 6
Vill ha? 7
Totalt 39

Prisvärdhet 8
Vårt betyg 31,2

Länk:
Citroën C3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar