Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

tisdag 15 juni 2010

Volvo C30 (22,2 poäng)

C30 ser kaxig ut på utsidan och inte minst utmärker den sig gentemot andra Volvo. Komforten inne i bilen är riktigt bra även om baksätet är lite trångt. Bagageutrymmet är inte heller det någon höjdare, och det blir inte bättre av att där ligger ett stort tygstycke som ska agera insynsskydd. Körglädjen är bra och känslan i ratten är svår att jämföra med andra bilar. C30 känns kaxigt sportig men ändå lugn och sävligt vilken är en lite underlig kombination. Detta får till följd att man känner sig säker och trygg men ändå som en liten uppkäftig hund när man kör ut bland andra större bilar.

Volvo står för kvalité och visar detta även i C30, så varför skulle man inte vilja ha en sådan? Priset på 180 500 kr känns lite för högt, men samtidigt får man en riktigt bra bil för pengarna.

Våra testresultat är:
Komfort 8
Körglädje 7
Inredningskval. 7
Kupéutrymme 5
Bagageutrymme 4
Vill ha? 6
Totalt 37

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 22,2

Länk:
Volvo C30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar