Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Nissan Qashqai (19,2 poäng)

Nissan Qasqai ser ut att vara en pigg bil och relativt liten SUV. Men bakom ratten känns det snarare tvärtom, den känns stor och ganska långsam. Dock känns det väldigt säkert att åka i den, komforten är bra men betyget dras ner av vägljudet som hörs väldigt tydligt. Eftersom den är stor och inte speciellt snabb så dras även körglädjen ner. Helhetsintrycket hade höjts betydligt om inredningen hade varit mindre plastig, men nu känns det bara fel. Utrymmet i framsätena är riktigt bra men baksätet är lite sämre. Bagageutrymmet däremot är bra och man lär få plats med det mesta i bilen.

Men en Nissan Qasqai känns ändå inte speciellt tilltalande och med ett grundpris på drygt 180 000 så finns det bättre bilar att välja.

Våra testresultat är:
Komfort 5
Körglädje 5
Inredningskval. 4
Kupéutrymme 6
Bagageutrymme 7
Vill ha? 5
Totalt 32

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 19,2

Länk:
Nissan Qashqai

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar