Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Smart FourTwo (11 poäng)

Smart FourTwo är en intressant bil som måste sägas har ett kaxigt utseende när den pinnar fram på gatorna. Men tyvärr gör den korta hjulbasen att bilen blir oerhört stötig även om svängradien är minimal. Visst hade det varit roligt att köra omkring i en bil som inte väger någonting och därför är väldigt kvick. Problemet är att den inte är det. Detta beror helt och hållet på växellådan, som är samma på alla FourTwo, som är semiautomatisk. Detta innebär att man slipper koppla men måste växla själv, något som görs genom att skjuta växelspaken framåt eller bakåt. Här kommer problemet in. När du växlar upp, eller ner, hinner du ta en fika innan lådan har växlat åt dig. Inte riktigt men nästan. Växellådan är riktigt långsam och det hände flera gånger att man växlade igen för att man trodde att man missade att växla ordentligt. Detta fick till resultat att man växlade två, eller fler, steg. Utrymmet för de två i bilen är riktigt bra och man sitter på lagom höjd. Däremot är bagageutrymmet rena skämtet. Här får ingenting plats!

Visst är det fräckt med en liten smidig bil men utan komfort och med ett obefintligt bagageutrymme kan man undra hur bra bilen är egentligen. När man känner sig så säker att man funderar en extra gång innan man kör ut på motorvägen kanske bilen inte är så bra egentligen.

Våra testresultat är:
Komfort 2
Körglädje 4
Inredningskval. 4
Kupéutrymme 7
Bagageutrymme 1
Vill ha? 4
Totalt 22

Prisvärdhet 5
Vårt betyg 11

Länk:
Smart FourTwo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar