Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Renault Megane Sports Tourer (19,8 poäng)

Megane är en bil som dyker upp i många skepnader. I kombiutförande har den riktigt bra komfort och den sväljer ojämnheter på ett bra sätt. Tyvärr är körglädjen den bästa, men dock fullt tillräcklig. Det saknas det där lilla extra som gör att man gillar att sätta sig vid ratten varje gång. Inredningskvalitén är däremot riktigt fin och de plastiga detaljerna flyter ihop med övrig interiör på ett bra sätt. I framsätet är utrymmet riktigt bra men baksätet lämnar lite övrigt att önska då det är aningen lågt i tak och trångt för benen. Bagaget är också det okej men inte mer. Det är inte stort och inte litet utan någonting däremellan.

"Vill ha"-känslan i en Megane Sports Tourer är inte så stor när man ser designen på Coupémodellen. Men för priset 160 000 är den helt okej.

Våra testresultat är:
Komfort 7
Körglädje 5
Inredningskval. 7
Kupéutrymme 5
Bagageutrymme 5
Vill ha? 4
Totalt 33

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 19,8

Länk:
Renault Megane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar