Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

tisdag 15 juni 2010

Toyota Prius (11,4 poäng)

Prius uppfattas av många som en tråkig bil utan glädje vid ratten. Men vi upplevde bilen både kul på svängiga vägar och kvick rakt fram. Prius är lite speciell då den har elmotorer och vanlig motor, åtminstone i hybridversionen vi körde, vilket gör att den går oerhört tyst i låga hastigheter. Inredningen är lite annorlunda än ”normalt” vilket är ett nöje för ögat. Utrymmet i bilen var inga konstigheter utan man fick plats överallt i bilen även om baksätet var lite trångt. Även bagageutrymmet var bra och man lär få plats med det mesta här.

Problemet är att Prius har fått en sådan där tråkighetsstämpel och därför känns det inte som en bil man vill ha. Det höga priset på 276 000 känns helt omotiverat och därför blir vårt betyg inte heller speciellt högt

Våra testresultat är:
Komfort 7
Körglädje 7
Inredningskval. 7
Kupéutrymme 6
Bagageutrymme 6
Vill ha? 5
Totalt 38

Prisvärdhet 3
Vårt betyg 11,4

Länk:
Toyota Prius

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar