Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

fredag 11 juni 2010

Kia Cee’d SW (28,7 poäng)

Kia Cee’d i kombivarianten Sporty Wagon gjorde ett gott intryck på oss. Cee’d SW är ganska lik Hyundai i30 kombi vilket gjorde att vi fick lite högre förväntningar. Inne i kupén väntade ett utrymme som inte riktigt var i i30 klass men bra nära. Körglädjen är väl lite som man kunde förvänta sig ingen jättehöjdare men ändå fullt tillräcklig. Bilen var relativt kvick och automatlådan höll ut växlarna på ett bra sätt vid acceleration. Inredningskvalitén var ganska bra även om den också påminde en hel del om i30:s med en hel del plastiga detaljer. Dörrarna var mer solida och vägljudet var bättre än i30 vilket också det höjde betyget.

Totalt sett höjs betyget lite grand gentemot i30. Detta tillsammans med ett pris som är något lägre (166900 i grundutförande) gör att vårt betyg hamnar något högre.

Våra testresultat är:
Komfort 7
Körglädje 6
Inredningskval. 6
Kupéutrymme 8
Bagageutrymme 8
Vill ha? 6
Totalt 41

Prisvärdhet 7
Vårt betyg 28,7

Länk:
Kia Cee'd SW

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar