Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 14 juni 2010

Peugeot 207 (18,6 poäng)

207 är en intressant småbil som känns ganska stor invändigt. Framförallt känns utrymmet från förarsätet och framåt riktigt enormt. Detta gör att man känner sig väldigt säker inne i kupén. Problemet uppstår vid parkering eller vid körning i trånga utrymmen då det kan vara svårt att hålla koll på de främre hörnen på bilen. Styrningen är inte heller den något att hurra för utan den ger lite skum känsla av att inte vara direktkopplad till hjulen. Detta drar självklart ner betyget på körglädje. Inredningen är lite plastig men håller totalt sett måttet. Utrymmet i baksätet är i minsta laget för att inte prata om bagageutrymmet som är riktigt litet.

Peugeot 207 är ingen bil man hurrar för men som andrabil eller 2-personersbil är den helt okej. Priset på 133 000 kr känns befogat men är kanske lite i mesta laget.

Våra testresultat är:
Komfort 7
Körglädje 4
Inredningskval. 6
Kupéutrymme 6
Bagageutrymme 4
Vill ha? 4
Totalt 31

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 18,6

Länkar:
Peugeot 207 5d
Peugeot 207 3d


2 kommentarer:

  1. jag äger en peugeot 207 från 2007! har haft den i 10 dagar och är nöjd och tycker att den är skön att köra! jag är absolut ingen fan, jag vill gärna byta bil och testa andra märken men jag skulle ge den mer betyg än d som står här =)

    SvaraRadera
  2. Trevligt med andra åsikter!

    Våra betyg är ju satta efter våra känslor och känslan när vi körde denna var ingen jättesuccé. Men som synes för den okej betyg i komfort och kupéutrymmen vilket kanske är huvudkategorierna för en typisk köpare av denna bilmodell?

    SvaraRadera