Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

fredag 11 juni 2010

Ford Focus, kombi (11 poäng)

Ford Focus är en familjebil som lämnar oss ganska opåverkade. Den fungerar som familjebil även om kupéutrymmena kunde varit bättre. När vi tagit klivet in i förarsätet märker vi direkt att komforten inte är den bästa. När vi startar motorn känner vi att det trots allt verkar finnas lite energi under huven. Väl ute på vägen känns styrningen seg och inte alls direkt. Det känns inte som om ratten har direktkontakt med hjulen alls. Känslan i ratten är som att styra genom en sörja av samma konsistens som sirap. Efter att ha kört en liten sväng och upptäckt att energin under huven inte alls vill komma ut rullar vi in på en parkering för att testa stora svängningar, acceleration samt inbromsning. Resultatet av dessa tester visar att bromsarna är kanon men att varken styrning eller acceleration är något att hurra över.

Det totala intrycket kan summeras som fyra hjul och en ratt som går genom sirap. Mycket mer är det inte i en Ford Focus som har ett grundpris på knappa 160 000.

Våra testresultat är:
Komfort 4
Körglädje 4
Inredningskval. 4
Kupéutrymme 3
Bagageutrymme 4
Vill ha? 3
Totalt 22

Prisvärdhet 5


Vårt betyg 11

Länk:
Fords hemsida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar