Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

tisdag 25 januari 2011

Kia Carnival (13,6 poäng)

Kia Carnival kan beskrivas med ett ord, buss. I den här bilen klättrar man verkligen upp i förarsätet. Väl där sjunker du ner i en riktigt skön fotölj med panoramavy över vägen. Alla 7 sittplatser i bilen har gott om plats för alla kroppsdelar. Problemet är att om man har alla 7 sittplatserna är bagageutrymmet väldigt litet. Det går dock att ta ur säten och få ett jättestort bagageutrymme. Vi kollade dock på bilen med alla 7 säten på plats. Inredningskvalitén är varken bra eller dålig och likaså är körglädjen. Bilen är väldigt stabil men bjuder inte på något nöje alls. Dessutom är backvarnaren ganska kass då den varnar alldeles för tidigt.

Detta är ingen bil man trånar efter och inte heller riktigt njuter av att köra. Dock uppfyller den verkligen sin funktion som antingen buss eller lastbil. Men detta har sitt pris, vilket landar på hela 300 000 kr i grundutförande.

Våra testresultat är:
Komfort 9
Körglädje 5
Inredningskval. 5
Kupéutrymme 10
Bagageutrymme 3
Vill ha? 2
Totalt 34

Prisvärdhet 4
Vårt betyg 13,6

Länk:
Kia Carnival

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar