Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

måndag 24 januari 2011

Mercedes C-klass (27,6 poäng)

Titta på en Merces C-klass och du ser stil, lyx och flärd. Man känner som en riktig businessman när man glider in bakom ratten. Inredningskvalitén håller hög standard utan att man blir rädd att röra vid den. Överallt i bilen sitter man riktigt bra och det känns säkert att åka och köra den. Körglädjen är absolut inte på topp just på grund av säkerhetskänslan. Det känns inte som man kan göra nåt kul med bilen alls. Den kommer gå som på räls från A till B hur du än bär dig åt. Dock är bilen ganska lättmanövrerad trots sin storlek och just storleken märker man inne i bilen. För både fram och bak är det gott om plats. Även bagageutrymmet är bra om än något smalt.

Vem vill inte ha en stor flådig bil? Problemet är att man inte har lust att punga upp med 300 000, även om det ingår mängder med tillbehör i grundutförandet. Så summan av kardemumma är att Mercedes C-klass är en väldigt bra bil till ett högt pris.

Våra testresultat är:
Komfort 9
Körglädje 6
Inredningskval. 8
Kupéutrymme 8
Bagageutrymme 7
Vill ha? 8
Totalt 46

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 27,6

Länk:
Mercedes C-klass

1 kommentar:

  1. Tycker ni borde även provköra någon vassare Saab 9-5 eller Saab 9-3. :)

    SvaraRadera