Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

tisdag 17 januari 2012

Toyota Yaris (18,5 poäng)

När man sätter sig i Yaris känner man först en besvikelse då inredningen känns oerhört plastig och instrumentbrädan låter väldigt ihålig. Detta trots att Toyota brukar vara okej kvalitet på! Dock sitter man skönt i sätena både fram och bak och tack vare att baksätet går att skjuta framåt och bakåt kan bilen anpassas till stort baksäte eller stort bagageutrymme. När man rullar ut på vägen är det första man slås av hur mjukt bilen sväljer gupp och liknande trots kort hjulbas. Bilen är ganska kul att köra mycket tack vare att den är liten och lätthanterlig.

Men detta är ingen bil som får "Vill ha"-känslan att sticka iväg. Man köper helt enkelt inte en sådan här bil för att den är fräck eller cool. Priset på 139900 känns rimligt då den är en praktisk småbil som klarar både att köra flera personer och packa ganska mycket. Om än inte samtidigt.

Våra testresultat är:
Komfort 6
Körglädje 5
Inredningskval. 3http://www.blogger.com/img/blank.gif
Kupéutrymme 7
Bagageutrymme 6
Vill ha? 4
Totalt 31

Prisvärdhet 6
Vårt betyg 18,5


Toyota Yaris

1 kommentar:

  1. Kul att se ert betyg!

    Vårt Facit Index som visserligen är maskinellt framtaget ger 6.5 av 10 baserat på medelvärden från alla bilar på den Svenska marknaden (runt 4000 versioner). http://www.facit.com/se/model/toyota-yaris-halvkombi

    SvaraRadera