Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

söndag 8 januari 2012

Fiat 500 (14,5 poäng)

Fiat 500 är den där lilla kaxiga bilen som gärna smiter förbi på mindre vägar. Det är kanske just de där kvicka småturerna som är bäst i Fiat 500 för komforten är inte jättebra och inredningen känns lite plastig. Med sin lilla motor är inte heller körglädjen på topp men vad gör det när man nästan slipper tanka. Trots sin lilla volym är utrymmet i kupén helt okej även om baksätet kan kännas trångt för vuxna människor. Det är bagageutrymmet som fått lida för det lite bättre kupéutrymmet, men det spelar inte så stor roll då man sällan åker fler än 2 i en sån här bil. Då är ju hela baksätet ledigt att packa i.

Sammanfattningsvis kan sägas att detta är en fräck liten bil som gärna körs lite kaxigt. Grundpriset på 133 000 kanske avskräcker lite men köparen får en uppkäftig bil som knappt drar något bränsle.

Våra testresultat är:
Komfort 4
Körglädje 5
Inredningskval. 4
Kupéutrymme 6
Bagageutrymme 3
Vill ha? 7
Totalt 29

Prisvärdhet 5
Vårt betyg 14,5

Fiat 500

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar