Introduktion

Vi är två unga killar som testar bilar av intresse och för att utöka vår kunskap om bilar i allmänhet. Detta har resulterat i en mängd betyg som vi nu vill dela med oss av. Vi har också skrivit några rader om varje bil och hoppas nu att ni kan ha nytta av dessa!

Våra betyg är satta (på en skala mellan 0 och 10) helt utifrån vad vi själva kände i testögonblicket. Det totala betyget är alla delbetyg adderade med varandra. Efter detta har vi satt ett betyg på prisvärdhet, även detta helt baserat på vad vi känner. Priset som avses är grundutförande. För att sedan få fram vårt betyg har vi multiplacerat det totala betyget med prisvärdheten och sedan dividerat detta med 10 för att få ett tvåsiffrigt tal. Det maximala betyget är alltså 60.

Observera att alla tester är gjorda på demobilar från bilaffärer och därför varierar motor och annan utrustning.

Så ta för er och ge gärna feedback på vad ni tycker!

Sök efter en bil

Gilla på Facebook

söndag 15 januari 2012

Chevrolet Spark (11,5 poäng)

Chevrolet Spark är en liten bil byggd för att vara praktisk. Den har dock fått sig ett lite kaxigt utseende för att bli lite mer attraktiv. Och visst ser den bättre ut än många andra motsvarande bilar. Dock är det ingen höjdare när man kliver in i bilen. Sätena känns platta och lite hårda, inredningen i allmänhet känns väldigt plastig. Den känns sådär billig asiatiskt plastig och det är inget som vi gillar direkt. Och mycket riktigt så är Chevrolet Spark egentligen en billig asiatisk bil, nämligen en Daewoo Matiz. Hur som helst så har de lyckats helt okej med utrymmet för fyra personer på den relativt lilla ytan, man sitter helt okej platsmässigt även i baksätet. Bagaget känns varken riktigt bra eller riktigt dåligt utan något slags mellanting. Komfortmässigt är inte bilen någon höjdare att köra men den tar dig från A till B utan att du gnäller allt för mycket.

Chevrolet Spark är alltså en bil som tar det praktiska före bekvämligheter. Det resulterar i en ganska trist bil som dock klarar av att göra ganska mycket. Allt detta för ett grundpris på 105 900 känns faktiskt helt okej!

Våra testresultat är:
Komfort 3
Körglädje 3
Inredningskval. 4
Kupéutrymme 5
Bagageutrymme 4
Vill ha? 4
Totalt 23

Prisvärdhet 5
Vårt betyg 11,5

Chevrolet Spark


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar